neděle 4. září 2011

První volná neděle

Je tu neděle... A co asi tak budeme dělat? Možná jsem zakřikla to, že se mi budou víkendy v Kokkole líbit. Opravdu není moc co dělat. Navíc mi došlo jídlo... :-D Dobrá příležitost k tomu, abychom si večer někam zašli - co zkusit nějakou restauraci? Domluveno - večer si dáme do nosu! :)

Abychom nenarušily s Vendy svůj nový životní styl - začlenily jsme včera do našeho stereotypního živůtka jogging - vydáváme se znovu vstříc naší pláži. Dnes je tak nádherné počasí, že nemůžu odolat a beru sebou foťáček, kdyby se naskytla příležitost něco pěkného vyfotit...

Eeeh?!?! :-D Co se děje? Ani ne v půli cesty nám s Vendy dochází dech a sotva jsme schopné dávat nohy před sebe :) Je to snad tím horkem nebo čím, že nám to neběží tak, jako včera? Divná to věc... Samozřejmě, že zastavujeme a pliveme svoje plíce :-D Po chvilkovém odpočinku chůzí se dostáváme do dalšího bodu naší cesty, kdy zkoušíme opět běžet. Vyvalily jsme se na pláž a zůstaly tam ležet dobrých půl hodiny a probíraly jsme dění našeho okolí. Krásné odpoledne - příležitostí na focení bylo tolik, že jsem se nestačila divit, jak je to tu opravdu všechno nádherné a hodně odlišné od naší přírody.

Vydáváme se zpět k mému domečku, protože jsme domluvené, že půjdeme ještě s několika lidmi si zaplavat a dát si saunu. Po příchodu do bazénu suverénně zažádáme o vstupenky pro dvě studentky - "Prosím?" - No dvě vstupenky..."No, víte, my už ale zavíráme..." :-D Ajajaááááj :) Nějak jsme to časově nevychytaly a bohužel jsme ostrouhaly - o víkendech mají radikálně zkrácenou pracovní dobu. Počkáme si pár minut na naše kolegy (za 15min bazén zavíral) a vydáme se do města na něco dobrého.

Hmmm, pizza! Jednohlasně jsme se shodli, že si zajdeme na tuhle mňaminu. Zaplujeme do jedné z restaurací a mlsně vybíráme z jídelního lístku... Já s Vendy nevěřícně koukám na ceny....Aj... Pizza za 12euro... Hmmm...Významně jsme se na sebe podívaly a jen pokrčily rameny. Teď už je to stejně jedno - hlad prostě musíme zahnat. Dáváme si do nosu a já pevně doufám, že mi vystačí můj zbytek penízků na českém účtě...Rozvážně podávám slečně u kasy svou Visu a čekám na verdikt.... Ok, transaction accepted! Jupijahéj! :-D Kdo by si neužil večeři za 400 korun, když se jednalo jen o pizzu a jedno pivko? :-D Nutno dodat, že pizza byla opravdu dokonalá :)

No nic, jak je známo, penízky jsou, byly a budou - my ale nebudeme :) Někdy si je užít je prostě třeba. Přesouváme se ještě do jedné z místních hospůdek, kde už si ale nic neobjednávám a vychutnávám si společnost svých nových přátel.

PS:Ještě, že je zítra pondělí a budu se moci najíst v místní menze za relativně levno (2,50 E)! :-D Doma nemám ani ždibíček chleba!

Žádné komentáře:

Okomentovat